Magicians with Balls – Showen

Trångt backstage. Iklädd en rosa morphsuite och fylld av förväntan. Det var dags. Den här stunden minns jag, sen finns det ett långt händelseförlopp i mitt huvud, men det gick fort. Jag stod bakom skynkena och hörde publiken skratta, och applådera, och skratta, och sen gick jag in. Super mario-musiken började i högtalarna och jag visade upp min bägarspelsakt till tonerna. Att få göra den akten, med den musiken och den publiken var något extra, trots att Simon hade lämnat efter sig både vatten och sand på bordet från akten innan.

En annan sak som jag kommer minnas är de härliga dialogerna, det manuset och den handling som vi hade skrivit ihop. Jag är riktigt nöjd med att kunna säga att föreställningen inte alls bara var ensidigt trolleri, utan en hel del annat också. Och med tanke på hur mycket skratt vi fick från publiken var det ingen tvekan om att det vi hade planerat gick hem.

I slutet av föreställningen vid klimax av ett stort bråk skulle Simon avfyra en pistol. Med tanke på att vi var i en teater så var det såklart ingen riktig utan vi hade hittat en annan lösning på att framkalla ljudet, detta prövade vi såklart innan. Vi blåste upp en figurballong till bristningsgränsen, och klippte sönder den samtidigt som Simon ”avfyrade” pistolen. Det lät riktigt bra. Men nu när det väl var dags hade vi låtit ballongen ligga i nästan två timmar, vilket hade gjort den mjuk. Så Ida som stod bakom scen och skulle klippa framkallade snarare ett fjutt än en stor smäll. Men vi struntade i det och lät föreställningen fortsätta som tänkt och kvällen efter blåste jag upp ballongen under scenen innan.
Föreställningen dagen efter med sina tre applådtack blev också en härlig succé. Det skall bli spännande att se vad vi hittar på nästa gång, ni kommer att få se mer av Magicians with Balls, men vart kvarstår att se.

Tillbaka till Anekdoter